Bodybuilding workout routine

Wednesday, December 23, 2009

menjawab soalan

Soalan:askum,Mr Zizan...kalau badan dah agak besar tp xbesar sngat la...kalau nak cepat mmbentuk maknan supplement jenis ape eh?....

jawapan:bg org yang kurus atau tak berapa besar..biasanya dorg amik weight gainer dulu...untuk tambah saiz....sampai secukup rasa la....anda nak takat mana....pastu baru cutting...maknanya nak bg otot tu lebih tajam.....masa amik weight gainer,,badan akan besar..nampak otot2nya...tapi tak berapa cantik lah....

bila cutting....kena diet....kalau susah sgt nak bentukkan....boleh amik termogenic seperti lipo 6 untuk membantu badan bakar lemak....

untuk awk....maybe boleh amik true mass.....ia untuk dapatkan lean muscle....tambah otot tanpa lemak.....sbb kalau weigh gainer biasa..badan akan besar dengan otot plus lemak sket2...sesuai untuk yg kurus cekeding la....ataupun boleh amik whey protein....


15 Dec 09, 11:24 PM
soalan: zan,aq nk tnye...nk body yg cntik....cmne...mcm main dumbell bpe set yg perlu lakukn...

jawapan: nak body yang cantik....kena la main untuk semua otot badan....dumbell tu salah satu je....yg paling afdal ialah 3 set dimana setiap set buat 8-12 kali....jadi jumlah keseluruhan untuk satu latihan (8 hingga 12) x 3=____. kalau boleh setiap set tu,,,berat bertambah la.....

tu kalau nak besar..kalau nak kurus...angkat je berapa kali pun....lagi byk lagi bagus....tp tak perlu berat....yg penting ulangan....

untuk info yang lebih padat....sila dapatkan ebook jombinabadan di laman web kami www.jombinabadan.com