Bodybuilding workout routine

Wednesday, March 30, 2011

gym dungun

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

IMG00699-20110330-1542.jpg

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, March 26, 2011

IMG00697-20110326-1608.jpg

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, March 22, 2011

Gymnasium Dungun

sukacita dimaklumkan...
kami telah membuka sebuah gymnasium di dungun

peta lokasi:
jadi kami menjemput peminat2 gym yang tinggal
di kawasan dungun untuk datang melihat
dan seterusnya menjadi ahli gym kami
dengan yuran serendah rm60 sebulan...
yuran seumur hidup adalah rm40.

so for the first time..kena bayar rm100 la..
then bulan2 bayar rm60 je...
walk-in customer dkenakan caj rm5 per entry
tak kiralah nak main lama mana pun...

suppplement dan minuman turut dijual...

buat masa sekarang..banner/signboard belum siap...
so maybe agak susah nak cari...hehe

kalau ada sebarang pertanyaan, sila hubungi:
azizan 0139075372

Sunday, March 13, 2011

Halal atau haram

berkenaan dengan halal atau haram sesuatu produk itu....
pada saya...terlalu sukar untuk saya jelaskan

sebagaimana yang anda tahu...
produk2 ini semua bukan dibuat di Malaysia....
so di sana mereka xperlu mintak sijil halal...
even kat malaysia pun....banyak je produk xde tanda halal...
xde tanda halal xsemestinya tak halal...

tp kita boleh bertanya kpd IFANCA (kalau kat malaysia mcm jakim la)
samada produk tu halal ke tak..
yg pastinya yg halal ialah muscle juice (tong putih),whey brand prostar,amino 2002,animal stak.
lipo 6 yang saya baca die guna 100% tumbuh2an kan....so halal la..

persoalan yang utamanya adalah whey la kan....
whey adalah hasil sampingan daripada proses membuat cheese daripada susu...
so memang whey ni asalnya daripada susu la....

yang membezakan ia halal atau tak ialah enzim yang digunakan untuk menghasilkan cheese tersebut...ia memerlukan rennet (chymosin)....rennet ini kebanyakannya diambil daripada perut anak lembu yg menyusu....

ada juga yg diambil daripada babi...ianya dipanggil pepsin. kalau guna pepsin...ia memang haram dimakan...

ada juga enzim daripada babi yang dipanggil lipase...yang ni haram jugak....tapi ada juga lipase yang dihasilkan oleh mikroorganisma.....kalau yang ni halal lah...

chymosin seperti dalam rennet juga banyak dihasilkan secara bioteknologi...kalau guna kaedah ni...halal la...

ada juga rennet yg dihasilkan daripada tumbuhan/fungi/bakteria..ia juga adalah sumber rennet yg paling murah....kalau die gunakan yg ni...memang halal...

memang kebanyakan rennet diperoleh daripada anak lembu....lembu yang telah mati la....samada disembelih atau tidak....so yang xhalalnya ialah sekiranya ia datang daripada lembu yang tidak disembelih....kalau lembu tersebut disembelih..so ia halal....

bila bercakap soal supplement ni halal atau tak...sukar nak dijawab....tapi nasihat saya....sekiranya anda ragu2/was-was....memang anda xboleh amik....

tapi sekiranya anda yakin...anda boleh ambil....

Friday, March 11, 2011

serious.mass.

Stok.serious.mass.dah.ada...
Dan.jugak.muscle.juice.
Sms.o139o75372.kalau.bminat.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, March 3, 2011

Kepelbagaian mass gainer.

Terdapat.pelbagai.jenis.mass.dipasaran...dan.anda.perlu.tahu.mana.yang.sesuai.untuk.anda.cuba.

Mass.untuk.orang.yg.kurus.kering..orang.yg.dah.mempunyai.badan.ideal,tp.just.nak.tambah.muscle,tak.sesuai.amik.ni..diantaranya:
1-muscle.juice.
2-serious.mass.
3-super.mass.
4-mutant.mass.

Mass.untuk.org.yg.badan.dah.ok..cuma.nak.tambah.sket2.je..tp.org.yg.kurus.kering.pun.boleh.ambik..juga.untuk.org.yg.badannya.mudah.naik.kalau.amik.mass.diatas...produk.ni.untuk.lean.muscle...diantaranya:
1-true.mass.
2-real.mass.

Orang.yg.nak.cut.pulak.atau.gemuk.nak.kurus...kena.amik.whey...
1-nitrotech.
2-whey.dymatize.

Ada.jugak.org.guna.whey.untuk.buat.saiz...caranya.ialah.amik.whey.dan.makan.nasi.

Untuk.cutting,xbleh.makan.nasi.atau.makan.sikit.je.

Ni.adalah.pendapat.kami...je..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Kepelbagaian mass gainer.

Terdapat.pelbagai.jenis.mass.dipasaran...dan.anda.perlu.tahu.mana.yang.sesuai.untuk.anda.cuba.

Mass.untuk.orang.yg.kurus.kering..orang.yg.dah.mempunyai.badan.ideal,tp.just.nak.tambah.muscle,tak.sesuai.amik.ni..diantaranya:
1-muscle.juice.
2-serious.mass.
3-super.mass.
4-mutant.mass.

Mass.untuk.org.yg.badan.dah.ok..cuma.nak.tambah.sket2.je..tp.org.yg.kurus.kering.pun.boleh.ambik..juga.untuk.org.yg.badannya.mudah.naik.kalau.amik.mass.diatas...produk.ni.untuk.lean.muscle...diantaranya:
1-true.mass.
2-real.mass.

Orang.yg.nak.cut.pulak.atau.gemuk.nak.kurus...kena.amik.whey...
1-nitrotech.
2-whey.dymatize.

Ada.jugak.org.guna.whey.untuk.buat.saiz...caranya.ialah.amik.whey.dan.makan.nasi.

Untuk.cutting,xbleh.makan.nasi.atau.makan.sikit.je.

Ni.adalah.pendapat.kami...je..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Mutant Mass....6.8kg

Mutant mass boleh diambil untuk menambahkan berat dan saiz badan.

Harga pasaran kami ialah RM26o.oo termasuk pos(semenanjung sahaja).

Rasanya sangat sedap dan tidak terlalu manis.

Harganya agak mahal tapi berbaloi sebab 6.8kg.

Stok ada dan kalau beli byk,bleh mintak diskaun.hehe.

Jangan segan2 call o13-9o75372.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone