Bodybuilding workout routine

Monday, July 26, 2010

multiple questiions..

27 Jul 10, 12:47 AM
hakim: zizan..bole bg tips x..pe ptut kite makan dr pagi smpai mlm..mksud aku, ko mkn pe je ari2 nk jge bdn? ape yg ptut dimkn n ape yg xley mkn?

zizan: cara makan bergantung pada target.nak kurus ke nak besarkan badan atau nak maintain je.
1-kalau nak besar...makan jelah pape...
2-kalau nak kurus-kurangkan nasik dan bende berminyak..bykkan buah..sayur..
3-kalau nak maintain pun..kurangkan makanan berminyak
4-kalau tgh cutting..jgn amik makanan berminyak..

kalau bleh amik suppelemnt tambahan lain untuk badan cth vit c..b komplek...dll..


26 Jul 10, 09:13 AM
ramli: en zizan,klu ble letak skali description utk produk jualan kt atas.senang org yg berminat cm saya tau pe yg ptt dicuba.tq

zizan:kena tahu target dulu...nak apa?kurus?besar?ada jugak sy tulis tu...untuk besarkan badan....diet...dll..


25 Jul 10, 10:25 PM
orbit_nakal: salam bro sy nak ambik seriusmass org kate leh buncit betul ke?tgk kwn pun buncit gak hehehe ade care makan ke

zizan:kalau makan je...exercise perut tak buat..memang boleh buncit....ramai org tumpu latihan pada bisep..tricep dan chest...perut malas....sbb tu buncit...


19 Jul 10, 04:39 PM
lutfi: salam..kepada senior bina badan.sy budak br nk blaja main besi ni, nk tnya, supplement seperti susu n kapsul tu yang halal brand apa ye??

zizan:yg biasa org amik ni halal..kalau nak tgk sijil halal...try tanya kat GNC....atau kedai2 besar...dorg ada simpan sijil halal...

6 comments:

  1. salam abg zizan, saya baru jer berjinak2 dalam sukan angkt besi ni. baru2 ni sy ada ambik produk brand muscletech nitro-tech hardcore seperti yang abg zizan jual. tp slepas beberapa mggu saya guna. sy nmpk ada kesan tp sedikit jelah, tak seperti yang dijangka. satu lagi. perut sy rasa semakin berlemak. mgkin kerana pengamblan ns(karbo) yg byk sblm masuk gym. tlg ajar saya abg zizan mcmn nk mkn spplement tu dgn cara yang betul dan kuantiti nasi byk mana yang perlu sy ambik. saya tak nak gemuk lagi, tp nak dapat bandan cantik. terima kasih.

    ReplyDelete
  2. wan...nitrotech memang bagus....die bina otot yg berkuatliti...xbercampur lemak..besar n cantik terus..tp memang lambat....

    kalau awk terlalu kurus....better amik serious mass atau muscle juice....nitritech bukan untuk org nak tambah berat sgt....die lebih kepada lean muscle....sesuai untuk org yg badan dah ok...cuma nak bg bentuk aje...

    perut awk naik sbb awk xbuat exercise untuk perut....kena buat hari2...

    ReplyDelete
  3. berminat ngan Serious mass..
    ade stok lg tak?
    1 pack tu brape kilo boleh naik badan..
    pape pon tolong email ke mdsyuqri@gmail.com

    ReplyDelete
  4. salam mr.azizan..sya ni bru nk mula wat bentuk bdn, berat skrg 110kg, so apa cara2 nya...just need assist, nanti sya order ebook...

    ReplyDelete
  5. apa produk yg patut diambil untuk orang yang baru mula nk bina badan......berat dalam 55 ja.........tp krus.........

    ReplyDelete
  6. halal ke tak serious mass ni...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda...