Bodybuilding workout routine

Sunday, December 19, 2010

kurus atau gemuk

Kalau kurus nak besar (tambah berat n muscle)=amik muscle juice @ muscle juice revolution (krg manis) @ serious mass @ super mass

Semua mass ini sama je fungsi die.boleh try mana2.semua pun kita dapat feedback yg bagus dari pembeli.cuma kesesuaian pada org kadang2 berlainan.macammana nak tahu sesuai tak dengan anda?kami tak tahu sebab anda kena cuba dulu.

Kalau gemuk (besar) nak badan yg fit dan berotot=amik whey @ whey dymatize @ nitrotech
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, December 16, 2010

mempercepatkan penambahan saiz badan

Kalau nak bagi badan lebih mudah naik dan besar,masa korang makan mass gainer,tambahkan sedikit creatine (strenght)...creatine tak payah amik banyak,dalam satu shaker cuma tambah 5gram (satu sudu tea).

Jadi sesiapa yang beli mass gainer ngan kami samada serious mass,super mass,muscle juice...kami bagi diskaun untuk creatine..rm50 shj untuk 1 botol.

update:

creatine rm50 sudah pun abis....kami akan update kemudian produk2 creatine yang still available...tq

Friday, December 10, 2010

stok serious mass dah sampai

Sapa2 yang nak serious mass,bleh order sekarang...stok2 yg lain seperti lipo 6 juga ada...untuk order,sila sms azizan 0139075372.harga serious mass adalah seperti diatas,rm230 tmasuk pos (semenanjung shj)...kami guna pos express samada skynet @ kangaroo @ surereach...
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, November 22, 2010

testing

123
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, August 17, 2010

Supplement 2u

Berikut adalah senarai supplement yang available untuk diorder dan dipos bila-bila masa sahaja:-

1) Muscle juice (perisa coklat)-untuk besarkan badan/tambah berat=RM210
2)True Mass -untuk besarkan badan jugak=RM220
3)Nitrotech-build muscle=RM240
4)Whey Dymatize=RM200
5)Lipo 6-fat burner=RM140
6)Cytogainer-besarkan badan=RM200
7)Animal Pak-multivitamin=RM150
8)Animal Cut-untuk cutting/bakar lemak=RM170
9)Super Pump=RM180
10)Jack 3d-creatine=RM150
11) Super Amino=RM140

Semua harga yang dipaparkan adalah termasuk pos...sebarang pertanyaan/order boleh terus diajukan kepada Azizan 0139075372.

Monday, July 26, 2010

multiple questiions..

27 Jul 10, 12:47 AM
hakim: zizan..bole bg tips x..pe ptut kite makan dr pagi smpai mlm..mksud aku, ko mkn pe je ari2 nk jge bdn? ape yg ptut dimkn n ape yg xley mkn?

zizan: cara makan bergantung pada target.nak kurus ke nak besarkan badan atau nak maintain je.
1-kalau nak besar...makan jelah pape...
2-kalau nak kurus-kurangkan nasik dan bende berminyak..bykkan buah..sayur..
3-kalau nak maintain pun..kurangkan makanan berminyak
4-kalau tgh cutting..jgn amik makanan berminyak..

kalau bleh amik suppelemnt tambahan lain untuk badan cth vit c..b komplek...dll..


26 Jul 10, 09:13 AM
ramli: en zizan,klu ble letak skali description utk produk jualan kt atas.senang org yg berminat cm saya tau pe yg ptt dicuba.tq

zizan:kena tahu target dulu...nak apa?kurus?besar?ada jugak sy tulis tu...untuk besarkan badan....diet...dll..


25 Jul 10, 10:25 PM
orbit_nakal: salam bro sy nak ambik seriusmass org kate leh buncit betul ke?tgk kwn pun buncit gak hehehe ade care makan ke

zizan:kalau makan je...exercise perut tak buat..memang boleh buncit....ramai org tumpu latihan pada bisep..tricep dan chest...perut malas....sbb tu buncit...


19 Jul 10, 04:39 PM
lutfi: salam..kepada senior bina badan.sy budak br nk blaja main besi ni, nk tnya, supplement seperti susu n kapsul tu yang halal brand apa ye??

zizan:yg biasa org amik ni halal..kalau nak tgk sijil halal...try tanya kat GNC....atau kedai2 besar...dorg ada simpan sijil halal...

Saturday, June 19, 2010

mau amik steriod...

the macho: bro..aku mau ty sket..aku cadang mau ambk storeid..apa mcm ea?? baguz ke xbaguz

zizan:dunia bina badan xdpt lari dr steroid....bile amik steriod..xdapat lari dr kesan sampingan...cuma kita boleh minimakan side effect tu kalau ikut cara yg betul....jgn main cucuk je...kena tanya pakar steroid....kang tak pasal2 masuk spital.....kalau nak amik...sila tanggung risiko sendiri...sy tak galakkan..tp terpulang pd diri masing2.....sila faham semua kesan2 yang mungkin berlaku sebelum amik....

Monday, May 17, 2010

jawapan untuk menenangkan minda

menenangkan minda: ade ubat yang tulis..rapid weight gainer..itu bukan supplement bodybuilder kan?? leh la makan tampe workout kalu nak gemuk kan?

rapid weight gainer?tak penah dgr..jual kat mana?farmasi ke?
biasanya produk yang ada kat farmasi skang....bodybuilder tak pakai....sbb ramai yang kata tak menjadi....

Sunday, May 16, 2010

jawapan untuk menjawab soalan bini saya...apa punye nama da...

menjawab soalan bini saye: kalu saye nak gemuk..tanak muscle..leh tak saye makan supplement tampe exercise?


sy kurang pasti....sbbnya...supplement tinggi ngan protein....kalau tak exercise..makna nya badan tak berapa guna....takut ia akan membebankan buah pinggang...kang tak pasal2 dapat penyakit lain....nak cuba xde masalah.....takpun makan nasik jelah kalau nak besar....

kalau main gym pun...dan makan suppelement...ingat dalam masa sebulan badan jadi mcm sazali samat ke??die akan jadi besar dulu....xde cutting lagi....nak cutting ada supplement lain plak....

ada supplement nak bg besar je....tp kena workout la..bukan makan je...

Wednesday, May 12, 2010

jawapan untuk saya yang giler

saya yang gile: patut ke saye makan supplement sampai gemuk baru exercise?saye takot je cm citer saye yang bawah tu..
12 May 10, 05:01 PM
saya yang gile: En azizan..saye nak bine badan tpi saye terlalu terpikir kalu saye makan supplement pastu exercise,badan saya akan jadi kurus dan tiada perubahan..makan exercise,makan exercise.btol ke?

zizan:makan supplement saja xleh besar..kena main gym sekali..kat mana2 botol supplement pun akan bgtau...supplememnt tu biasanya di amik sebelum dan selepas workout....
bersenam menjadikan badan anda stabil...kalau gemuk...ada cara workoutnya untuk kurus....kalau kurus ada caranya untuk workout untuk bina otot....

Tuesday, May 11, 2010

jawapan untuk hai

Hai: zizan..ni mau tanya nih..rase2 pnah dengar tk orang pakai nutralife nye product bodybuilder?? berkesan ak?

zizan: xpenah dgr....boleh try....xde masalah kot....

Monday, May 10, 2010

jawapan untuk anon

Anonymous said...

bro or sis....saya dgr leh turunkan berat dengan mengambil protien n fat burner
nak tanya.....protien n fat burner
apa yg sesuai utk turunkan berat badan ya.....
weight:138kg
height:172cm

fat burner leh amik lipo 6
protein apa2 pun boleh
tp pastikan untuk lean muscle
dymatize ke...ON ke...
kami ada promosi untuk 2 produk ni
lipo 6 rm136
protein dymatize 5lb rm200

harga termasuk pos...
sebarang tempahan leh sms azizan 0139075372

Saturday, May 8, 2010

jawapan untuk azizan cayalah

Azizan Cayalah!: encik azizan! saya nk tanye sket..kalu orang tu nk bine badan..tmpa mnggunakan steroid..brape lame? paling cepat brape? ape tips untuk dapat bine badan lam secepat mungkin? steroid brape harge?

saya pun bina badan tanpa menggunakan steroid....
cepat atau lambat tu terlalu subjektif...
yg sy bleh bgtau...dlm masa sebulan...kita dah bleh tgk perubahan...
bergantung juga kepada bentuk badan kita sebelum tu...
kalau badan dah ok....lg cepat nampak perubahan...
kalau kurus....dah boleh nampak berisi sket....
kalau nak nampak cantik....paling cepat rasanya dlm 3 bulan la....cantik pun bukannya cantik mcm sazali samad la kan,....

Monday, May 3, 2010

Jawapan untuk Dean

Dean: Bro nak tanye ah..supplement sumer nih ade side effect tak kalu bgi remaja 14 tahun?? 21st century punye rapid muscle gainer tu bekesan ak?? saya dah start makan bende tu..tk tHu jadi ke tak..

supplement ialah makanan tambahan...dlm makanan harian kita pun ada protein ..creatine dan lain2..cuma concemtration die kurang...supplement dlm concentration yg lebih tinggi...tu je...

better kalau nak bina otot badan...amik supplement yg khas untuk bodybuilder....kerana ia diakui berkesan oleh org2 yg dah amik...21st century pun ok...apa2 pun ok..janji supplement.....jadi atau tak bergantung kepada workout kita plak....

Wednesday, April 7, 2010

Dear bad

bad: bro nak tanye ckit..korang men besi xrase konek kecut ker..huhu

zizan: mana ade beb

tp kalau korg amik steroid atau hormon buatan...memang ada la side effect

mandul
testis mengecil ke apa...

sape suh ko amik steroid?

aku memang xgalakkan....aku guna cara semulajdi je...amik supplement which is protein, mass, craetine, bcaa...tu bukan steroid....tu makanan tambahan je...

kalau amik steriod..buah pinggang n hati pun bleh rosak....
kalau xtau cara la....if tau cara pun...side effect pun ada gak..tp sikit la....

Friday, March 5, 2010

Skinny Want To Be Fit

Skinny Want To Be Fit said...

Saya underweight giler.. Tinggi 174cm berat 50kgs.. Nak tambah berat badan sgt sgt sgt... Tp tiap kali makan supplement tak penah jadi.. Adakah serious mass ni dpt bantu?

Lagi satu kalau minum weight gainer (yg pernah saya consume) sumer nyer akan mengakibatkan ketidak selesaan perut.. Kekadang u cirit birit.. Ras acam rugi jer minum..

Adakah Serious Mass ni dapt bantu? Lagi satu Serious mass ni brand GNC kan? Boleh beli di Outlet tak?

zizan said:

banyak jenis mass ganiner ada....mostly bagus la....dan kebagusan setiap produk tidak sama kepada org2 yg berbeza...

cirit birit biasanya sebab terlebih....kalau mula2 amik..better kurangkan dos...jgn ikut sukatan pada botol sgt....tp lepas berat badan naik.....boleh la ikut dos die.....

bile amik mass gainer.....workout kena la kuat jugak.....makan saja...workout kurang....xde makna..abiskan duit je lah...

serious mass....xde kat GNC rasanya.....tp boleh dpt kat GYM2.....mana2 gym la....kami pun ada jual...tp skang xde stok....

seroius mass antara yg bagus la...tp ada brand lain2 yg bagus jugak...ada realgain...muscle juice....dll

Sunday, February 28, 2010

Gambar Januari 2010

ni gambar terbaru en azizan....xde la hebat sgt kan...
sesuai dgn matlamat..untuk kepuasan diri sendiri...
bukan nak masuk competition pun.....

skang tgh cutting....makan nasik sekali sehari je...

Saturday, February 6, 2010

jawapan untuk nazri

Nazri: Mr Zizan, ulas sikit ttg V12 Magnum. Adakah ia termasuk dlm kategori Mass Gainer?

azizan: berdasarkan apa yang saya baca...V12 magnum bukan mass gainer..tapi lebih kepada memberi tenaga....sebelum..semasa dan selepas workout.....ia memberi tenaga berpanjangan semasa workout supaya anda tak cepat letih....

ia juga untuk volumize...besarkan saluran darah...ia mungkin membesarkan otot...tp tak menambahkan berat....ia membina otot tanpa lemak la...produk mcm ni memang bagus..tp mahal la berbanding mass gainer kan....

tp setakat ni saya tak jumpa lagi org yang amik V12 magnum kat sini....dlm bina badan ni...terlalu banyak brand supplement yg ada.....so...kalau nak tau kesannya...beli la...dan try.....

Sunday, January 24, 2010

jawapan untuk lepat

lepat: salam..bang..sye berat skarg dh 90kg..tgi 172..lemak dh bertempek2 kt badan nih..ada produk yg sesuai x utk trunkan berat n cut balik sya pnyer badan..malu ur cmnih

jawapan:lepat....kalau ikutkan....main gym je dulu....penah exercise tak?
mula2 try main tanpa supplement....tgk berat boleh turun ke tak....banyakkan joging atau threadmill....angkat besi..yang ringan2 tp sebanyak yg boleh.....

kalau xde perubahan...leh try amik whey....lebih baik dr amik fat burner la....awk ni tak gemuk pun kan....exercise je nih..tak payah bazirkan duit lagi..haha..guna cara semulajadi dulu....

Monday, January 18, 2010

Supplement untuk besar-serious mass


fungsi: untuk besar bg yang kurus sangat..
harga:RM240-termasuk harga penghantaran ke seluruh destinasi di semenanjung...
berat:12lb

Friday, January 8, 2010

menjawab soalan 2

Pie: Tuan Dr.Zizan,..boleh tak saya gabungan senaman, dada,bahu & tricep?

jawapan:weiii..aku bukan dr la....boleh je nak gabungkan dada bahu dan tricep....samada larat ke tak je.....pastikan main cukup set....tapi bab nak gabung2...kalau main 3x seminggu...jadi masa tak banyak..kena la gabungkan...macam saya...gym tu dah jadi umah ke-3 selepas umah sewa dan pejabat....haha...saya main 5x seminggu...jd setiap sesi sy main satu otot besar dan satu otot kecil...

jadi pada satu hari..saya tumpu pada satu otot besar sahaja...nak gabung otot2 ni xde masalh...bedal je...xdelah....ok...menjawab soalan tak????