Real mass 2.7kg

Real mass 2.7kg
RM200 termasuk pos

SUPER MASS 5.4KG

SUPER MASS 5.4KG
RM200 termasuk pos

Super Pump

Super Pump
RM50 small

super amino 4800 450caplet

super amino 4800 450caplet
RM 130 termasuk pos

Nitro Tech 4lb

Nitro Tech 4lb
RM200

Lipo 6 120 s

Lipo 6 120 s
RM140 termasuk pos

Kaedah Pembelian dan Cara Pembayaran

Buat pilihan saudara, kemudian sms Azizan (0139075372) atau Hafizah (0139037598) untuk mengesahkan samada barang tersebut ada stok atau tidak.

Sekiranya ada,


bank-in jumlah tersebut ke akaun MAYBANK- HAFIZAH BINTI OMAR 162143047691

atau

akaun CIMB- HAFIZAH BINTI OMAR
13040061013524

kemudian emelkan salinan slip ke pijah_ikram@yahoo.com ATAU faxkan ke 096265203 ATAU sms ke no Azizan atau Hafizah untuk memaklumkan bahawa anda telah membuat pembayaran. Sila beritahu bank mana dan pukul berapa transaksi dilakukan.

Seterusnya bagi nama penuh berserta alamat.

Kami akan pos pada hari yang sama atau esoknya menggunakan perkhidmatan express courier (semenanjung) manakala untuk Sabah dan Sarawak, kami guna pos biasa untuk jimatkan kos .

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Bodybuilding workout routine

Sunday, March 13, 2011

Halal atau haram

berkenaan dengan halal atau haram sesuatu produk itu....
pada saya...terlalu sukar untuk saya jelaskan

sebagaimana yang anda tahu...
produk2 ini semua bukan dibuat di Malaysia....
so di sana mereka xperlu mintak sijil halal...
even kat malaysia pun....banyak je produk xde tanda halal...
xde tanda halal xsemestinya tak halal...

tp kita boleh bertanya kpd IFANCA (kalau kat malaysia mcm jakim la)
samada produk tu halal ke tak..
yg pastinya yg halal ialah muscle juice (tong putih),whey brand prostar,amino 2002,animal stak.
lipo 6 yang saya baca die guna 100% tumbuh2an kan....so halal la..

persoalan yang utamanya adalah whey la kan....
whey adalah hasil sampingan daripada proses membuat cheese daripada susu...
so memang whey ni asalnya daripada susu la....

yang membezakan ia halal atau tak ialah enzim yang digunakan untuk menghasilkan cheese tersebut...ia memerlukan rennet (chymosin)....rennet ini kebanyakannya diambil daripada perut anak lembu yg menyusu....

ada juga yg diambil daripada babi...ianya dipanggil pepsin. kalau guna pepsin...ia memang haram dimakan...

ada juga enzim daripada babi yang dipanggil lipase...yang ni haram jugak....tapi ada juga lipase yang dihasilkan oleh mikroorganisma.....kalau yang ni halal lah...

chymosin seperti dalam rennet juga banyak dihasilkan secara bioteknologi...kalau guna kaedah ni...halal la...

ada juga rennet yg dihasilkan daripada tumbuhan/fungi/bakteria..ia juga adalah sumber rennet yg paling murah....kalau die gunakan yg ni...memang halal...

memang kebanyakan rennet diperoleh daripada anak lembu....lembu yang telah mati la....samada disembelih atau tidak....so yang xhalalnya ialah sekiranya ia datang daripada lembu yang tidak disembelih....kalau lembu tersebut disembelih..so ia halal....

bila bercakap soal supplement ni halal atau tak...sukar nak dijawab....tapi nasihat saya....sekiranya anda ragu2/was-was....memang anda xboleh amik....

tapi sekiranya anda yakin...anda boleh ambil....

7 comments:

  1. cadangan sy elok disenaraikan SEMUA produk yang CONFIRM halal seperti yg diberitahu di atas

    "yg pastinya yg halal ialah muscle juice (tong putih),whey brand prostar,amino 2002,animal stak."

    kalau ada full list yg berjaya dikumpul bagus juga dikongsikan :)

    ReplyDelete
  2. Tapi kan.. hanya satu benda je. walaupun produk ni sume halal (yg mmg best, pasal takde was2 nak guna utk bina badan)... aktiviti bina badan tu sendiri buleh jatuh haram kalau in the end kita masuk bertanding ye dok? Sbb kira sama mcm orang pompuan masuk ms malaysia atau ms universe la gak tui dok? ... anywayz, kalau guna protein powder atau lain2 supplement halal utk bina badan, tapi bukan utk menunjuk atau utk ke pertandingan, then ok... Ada logik dok apa saya komen ni... :) Ma'assalam

    ReplyDelete
  3. Salam. Ada produk myprotein ke apa ntah dari uk. tapi tak tau deliver ke malaysia atau tak... kalau tak silap website dia myprotein dot co dot uk. buleh cuba try google....

    ReplyDelete
  4. KALO MUSCLE JUICE TONG PUTIH HALAL,, YANG LAIN MCM MUSCLE JUICE REVOLUTION TU, HALAL LA KOT,, SBB KANDUNGAN LEBIH KURANG SAMA, N KOMPENI SMA YANG BUAT,, APA PENDAPAT KORANG?

    ReplyDelete
  5. salam adakah preworkout super pump itu halal?saya tgk tidak ada sebarang kandungan yang meragukan..

    ReplyDelete
  6. asalamualaikum,
    baru2 ni saya ada emel soalan sy berkenaan kandungan gelatin @ babi dalam supplement keluaran produk ON & ABB..ini ada lah emel yg saya terima dr syarikat tersebut ,mereka telah menyenaraikan jenis produk mereka yg perlu dielakkan ..harap dapat membantu..

    Thank you for choosing Optimum Nutrition to help you create your bigger picture. Please see below for a list of ABB and ON products to avoid (those that contain pork derivatives):

    Anything with Gelatin on the label:
    BCAA 1000 caps
    Creatine 2500Caps
    Creatine 750 Caps
    Glutamine 1000 Caps
    HMB 1000 Caps
    Tribulus 625 Caps
    ZMA
    Amino 2222 Caps
    Super Anti-Oxidants with Folic Acid
    Stress B + Vitamin C
    Performaxx
    Opti-Vites
    CLA
    Glucosamine +CSA
    Liquid Amino 2222
    Pure Pro Shot RTD

    Best of health!

    ReplyDelete
  7. lipo 6 halal ke???

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda...